Hrvatski Cheerleading Savez

Članice
saveza

osnovan je 1999. godine te djeluje na području Splita. Broji oko 200 članova, djevojčica i djevojaka od 2 i pol godine pa nadalje, koje su podijeljene u 10 grupa. U svom radu njeguju plesni izričaj jazz dance te ga oblikuju prema vodećim trendovima u svijetu plesa i glazbe. Bilježi mnogobrojne uspješne javne nastupe i prezentacije, sudjelovanja na raznim smotrama, susretima plesnih grupa, festivalima te državnim i svjetskim natjecanjima, s kojih se uvijek vraćaju s brojnim osvojenim nagradama i izvrsnim kritikama.
Primljen u SPLITSKI SAVEZ SPORTA kao Športska škola mladeži grada Splita. Od 2011. do 2017. godine, plesačice se natječu na državnim i europskim najtecanjima u kategoriji Jazza. Plesačice Cheerleading kluba Sedmi vjetar na Europskom prvenstvu European Cheerleading Championship 24. i 25. lipnja 2017. godine u Pragu natjecale su se u kategoriji Cheer Jazz te u kategoriji seniora osvajaju broncu. Plesačice u ovome klubu svojim trudom, zalaganjem i ljubavlju stvaraju plesne priče koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ples ih je naučio timskom radu, važnosti svakog pojedinca u ostvarenju zajedničkog cilja te upornosti i strpljivosti kako bi se postigli rezultati i ostvarili snovi. Te vrijednosti će ih pratiti kroz život pomažući im da (p)ostanu dobri ljudi.

Rezultati njihovog rada su brojne osvojene medalje, radosti zbog izvrsno ispričanih plesnih priča, ali i osigurani plasmani na europska i svjetska natjecanja.

proizašao je iz dugogodišnjeg vrlo uspješnog rada Plesnog kluba Lana iz Zagreba i Dugog Sela. Osnovan je 2016. godine. Aktualni je član Hrvatskog Cheerleading Saveza. Članice kluba su do sada bile vrlo uspješne na državnim i međunarodnim natjecanjima. Juniorke kluba su već drugu godinu za redom državne prvakinje u kategoriji Freesytle pom,  a najmlađe natjecateljice iz dobne skupine mini i kadeti su bile srebrne i brončane. U 2017. godini klub je sudjelovao na dva velika međunarodna natjecanja: ELITE CHEERLEADING CHAMPIONSHIP, Bottrop , Movie Park Njemačka, 3.-5.6.2017. Europsko, kvalifikacijsko natjecanje za klubove za Svjetsko prvenstvo klubova u Americi, u Disneylandu, na Floridi 2018. Iz CK Lana putovalo je 28 cheerleadersica iz dobne skupine kadeti i juniori.Kadeti su osvojili srebro i broncu, a juniori broncu i kvalifikaciju za Svjetsko prvenstvo u Americi. EUROPEAN CHEER UNION – ECC – Europsko prvenstvo, Prag, 24.-25.6.2017. Iz CK Lana nastupali su juniori i u vrlo teškoj konkurenciji osvojili 5.mj.

djeluje u Zagrebu i uspješno organizira svakodnevne treninge za djecu od 5 do 18 godina u Folnegovićevom naselju, Borovju, Zapruđu i Utrinama. Djevojčice su odlično prihvatile Cheerleading, a treninzi se odvijaju pod stručnim vodstvom diplomiranog kineziologa – trenera. Ove godine je naš klub na državnom prvenstvu u Cheerleadingu osvojio ukupno pet medalja: dvije zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje. Djevojčicama se kroz trening Cheerleadinga povećava samopouzdanje i njihov naglasak na timski rad. U klubu se specijalno njeguje kreativnost i aktivno sudjelovanje članova, a uz sport i druženje potiče se zdrav način života. Vježbe sportske gimnastike su dio cheerleading treninga, a njima se poboljšava fleksibilnost i pravilno držanje tijela kod djevojčica. Roditelji posebno pozdravljaju što njihova djeca u sportskom duhu kroz ples i gimnastiku kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme.

Cheerleading klub Noa osnovan je 1993. godine u Splitu.
Plesni program kluba obuhvaća plesni vrtić za najmlađe, freestyle pom, hip hop, jazz, akrobatiku i cheerleading.
Natjecateljice kluba, svih dobnih uzrasta (kadetkinje, juniorke i seniorke) ostvaruju iznimne rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.
Naši najzapaženiji rezultati su:
– 2. mj. freestyle pom tim, Worlds SAD, 2008.
– 1. mj. freestyle pom par, ICU Svjetsko prvenstvo SAD, 2011.
– 4. mj. freestyle pom tim, ICU Svjetsko prvenstvo SAD, 2011.
– 1. mj. freestyle pom par & tim, ECU Europsko prvenstvo, Prag 2011.
– 2. mj. freestyle pom tim, ECU Europsko prvenstvo, Amsterdam 2012.
– 3. mj. freestyle pom par, ECU Europsko prvenstvo, Glasgow 2013.
– 3. mj. freestyle pom par, ECU Europsko prvenstvo, Bonn 2014.
– 3. mj. cheer hip hop par, ECU Europsko prvenstvo, St.Petersburg 2019.
Noine koreografije rado su viđene i na mnogim drugim športskim događanjima, smotrama, festivalima i javnim nastupima.
Trenerice kluba ponosne su što svoju ljubav prema plesu godinama uspješno prenose na svaku novu članicu kluba, stvarajući tako plesnu čaroliju koja će nadaju se još dugo dugo potrajati.

je plesni klub koji djeluje vec 10 godina. Hip hop, Mtv dance, show dance i jazz dance su samo neki od stilova koje njegujemo sve ove godine. Sudionici smo brojnih državnih, međunarodnih, europskih i svjetskih prvenstava i u naš klub u ovih 10 godina se slilo preko 120 pehara sa svih tih prvenstava. Voditeljica kluba je Marina Đurović.

Cheerleading klub Zagi-Zagreb je neprofitna sportska organizacija, a osnovna djelatnost kluba je popularizacija i promocija cheerleadinga kod djece i mladih. Djeluje od 2014. g. kao podružnica vinkovačkog cheerleading kluba Ma&Ko. Službeno mjenja naziv 25. sječnja 2017. g. u Cheerleading klub Zagi-Zagreb. Cheerleading program namjenjen je djeci uzrasta od 7. do 15. godina. Trenutno u klubu aktivno trenira oko 60-ak djevojčica na dvije lokacije, Oš Kajzerica, Kajzerica i Oš Alojzija Stepinca, Vrbani. Aktivnosti kluba provode se u više područja – sudjelovanje na sportskim događajima, javni nastupi na gradskim manifestacijama,
odlasci na sportska natjecanja u cheerleadingu, državna i europska prvenstva, organizacija plesnih susreta, sportskih natjecanja i edukacija te organizacija izleta. U kratkom vremenskom periodu od osnutka, klub je ostvario niz zapaženih nastupa na sportskim državnim i europskim natjecanjima (Goppingen 2016, Gardaland 2019, Državno prvensvo 2019.). Klub svojim radom doprinosi razvoju plesne umjetnosti u gradu Zagrebu i sportske zajednice u cjelini. Prioritet kluba je sigurnost, sreća, zadovoljstvo, zabava, pozitivna percepcija sebe i svojih mogućnosti te uvažavanje drugih.

Cheerleading klub Ma&Ko osnovan je 2008. god. pod nazivom Plesna radionica Ma&Ko. U 2010. godini mjenja naziv u Cheerleading klub Ma&Ko. Osnovni cilj i program kluba je odgoj djece i mladeži kroz ples, poticanje kreativnosti, samopouzdanja, pozitivnog međuljudskog odnosa, tolerancije i ljubavi za plesom, te promicanja, razvitka i unapređenja sporta na svim razinama. Od početnih 20 aktivnih članova u 2008. god. Cheerleading klub djeluje s trenutnih 120 članova u sedam dobnih skupina.

Cheerleading klub Ma&Ko sudjeluje u mnogobrojnim javnim nastupima i gostovanjima u Republici Hrvatskoj i izvanj nje, organizira i odlazi na plesne susrete i edukacije, također na državna i europska prvenstva gdje ostvaruju zapažene nastupe. Nama najznačajniji su, drugo mjesto u Ljubljni 2012, deveto mjesto u Berlinu 2013, drugo mjesto u Zadru 2014, prvo mjesto u Čakovcu 2015, treće mjesto u Goppingenu 2016 te prvo mjesto u Pragu 2018. Posebno ističemo pozitivn duh, energiju i veselje svih članova kluba, međusobnu povezanost, zajedništvo koje vlada između trenera, starijih i mlađih uzrasta.

Prebacivanje sadržaja

Cheerleading klub VEGASICE djeluju na području grada Velike Gorice od 2018.g. Početak rada bio je u sklopu Turopoljskih mažoretkinja kao sekcija da bi se službeno odvojili u srpnju 2019.g. i osnovali prema zakonu o športu te postali Cheerleading klub.
2019.g. primljeni su u članstvo Zajednice športskih udruga grada velike Gorice a krajem 2019.g. i u Hrvatski cheerleading savez.
Djeluju u 4 sekcije, a sve treninge održavaju u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica.
Rado se odazivaju na pozive srodnih klubova zbog druženja, zabave i natjecanja kako bi što brže savladale sve čari cheerleadinga.